20161208-39

OVER JOSBROS


Josbros (echte naam Joris Willekes) is 23 en afkomstig uit Nieuwegein.

 

Als kind was hij altijd al bezig met muziek. Op de basisschool won hij alle playbackshows, toen was het al zijn grote droom om op te treden en eigen muziek te maken. Samen met zijn broer die destijds al DJ was nam hij zijn eerste demo op in groep 7. Toen hij op de middelbare school met andere rappers in contact kwam is Jos zichzelf gaan opnemen in zijn slaapkamer.

 

Een aantal jaar en tracks later kwam hij in contact met producer Danijel Gavrilovic, die hem onder zijn hoede nam. Op advies van Danijel is hij een songwriting workshop van Adje en Reverse gaan volgen in Amsterdam. Toen bleek dat zelfs Adje en Reverse onder de indruk waren was de keuze snel gemaakt. In 2011 heeft Jos zich aangemeld voor de Herman Brood Academie, en muziek gerichte opleiding met o.a. Winne en Jiggy Dje als leraar. In 2012 introduceerde hij zijn debuut EP genaamd DitIsJosbros. Samen met producers en klasgenoten J’Dicious en They Fit (nu beter bekend als Project Money) is daarna besloten om een gezamenlijk project op te nemen.

 

2 jaar later was het eindelijk af.

 

Met singles als “Next Best”, “Utregse UFO-Piloot” en titelsong “Andre Kuipers” maakte Nederland kennis met Josbros. Zo werd hij in 2013 genomineerd voor de State Awards in de categorie Rookie Of The Year samen met o.a. D-Double en Cho.  Op 5 maart 2014 werd onder eigen beheer de Andre Kuipers MP uitgebracht. “Josbros is écht de next best”, moeten de Great Minds hebben gedacht toen ze de jonge Nieuwegeinse rapper vroegen om het voorprogramma voor hun tour te verzorgen. Brutaal, hart op de tong (#sorrydatikleef) en een tikkeltje arrogant maken Jos tot de persoon wiens aanwezigheid niet onopgemerkt blijft, ongeacht waar je bent.

 

Na de release en het halen van zijn diploma aan de Herman Brood Academie is het tijdje stil geweest rondom Jos. In 2015 is er nog een video uitgebracht: “Preach” geproduceerd door Jereezy. Eind 2016 kun je niet alleen nieuwe Josbros muziek verwachten, maar ook Josbros producties onder de naam Josblaze.

TIJDLIJN

SINGLE: Maak ’t Dobbel

5 december 2016
SINGLE: Maak ’t Dobbel

Vandaag dropt de jonge Nieuwegeinse rapper meteen een nieuw wapenfeit in de vorm van Maak ’t Dobbel. De track geproduceerd door Jos Blaze, het beattikkende alter ego van Josbros, en vanaf nu overal te beluisteren.

Read more

Single: Preach 2015

30 oktober 2015
Single: Preach 2015

Preach is de eerste single afkomstig van het nog te verschijnen ‘#Sorrydatikleef’. De track is, net als de rest van de plaat, geproduceerd door Jereezy.

Read more

FEATURING: Tiewai – Kingpin ft. Safi & Josbros

3 april 2014
FEATURING: Tiewai – Kingpin ft. Safi & Josbros

“Kingpin” is een nummer van de aankomende ep “T Λ B V L Λ R Λ S Λ” door Tiewai, Safi & Josbros op een productie van Loscobeats.

Read more

Album: Andre Kuipers MP 2014

5 maart 2014
Album: Andre Kuipers MP 2014

Vandaag treedt Josbros naar buiten met het album ‘André Kuipers’. Al eerder konden jullie de videoclip ‘André Kuipers’ van de rapper zien. Het album, dat 11 tracks telt, kent featurings met SpaceKees, Nigel en Noah Jordan en beats zijn geproduceerd door J’Dicious en They Fit.

Read more

Compilatie: Breek Brood 3 2013

15 november 2013
Compilatie: Breek Brood 3 2013

Bijdragen: Intro (ft. Cal, Ibra, Urbs, Daan Rijkers) Liegen Zoveel (ft. Cal) De Jeugd (ft. Urbs, Ibra) Beter dan dit (ft. Ibra, Daan Rijkers) Foktop Iedereen Weet (ft. Kid de Blits, Ibra)

Read more

FEATURING: Dicecream ft. RBdjan & Josbros – “Sudder”

28 juni 2013
FEATURING: Dicecream ft. RBdjan & Josbros – “Sudder”

De nieuwe mixtape ‘Open Kaart’ van Dicecream is eindelijk af! Om de fans alvast in de stemming te laten komen, verschijnt vandaag de track “Sudder” (ft. RBdjan & JosBros). De track is geproduceerd door Soulsearchin en is afkomstig van de ‘Open Kaart’ Mixtape.

Read more

Compilatie: Breek Brood 2 2012

11 november 2012
Compilatie: Breek Brood 2 2012

Bijdragen: 8 flessen ft. lil Kleine

Read more

EP: DitisJosbros 2012

1 juni 2012
EP: DitisJosbros 2012

Josbros wil graag kennis maken met hiphop waarderend Nederland met zijn debuut EP ‘DitIsJosbros’. Op de EP staan gastbijdragen van onder andere D.Lipps, Digitzz en Jebroer. De producties zijn grotendeels gedaan door vaste producers They Fit en J’Dicious. De EP zal vanavond 1 juni met…

Read more

Compilatie: Breek Brood 1 2011

1 mei 2011
Compilatie: Breek Brood 1 2011

Bijdragen: Vaardige Praat

Read more